Det er køligt i Danmark mange måneder om året. Derfor kan du meget vel opleve at du kommer til at fiske i kolde temperaturer. Selv når det er lunt vejr, kan det virke koldt at fiske. Det skyldes at du ofte sidder stille i flere timer, når du fisker. Derfor har vi valgt at lave en lille guide med fem gode tips til at fiske i koldt vejr.

Klæd dig godt på

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig beklædning. Det har du måske hørt før. Sørg for at have alt fra en god frakke til handsker, huer, halstørklæder og andet, som hjælpe dig med at holde varmen.

Vi anbefaler mørkt tøj, da du naturligvis kan risikere at blive beskidt, når du er ude og fiske. Derfor kan det være en god ide med en sort frakke, men det er naturligvis op til dig. Husk på at hvis du er ude på vandet, når du fisker, skal du have plads til en redningsvest over din frakke.

Husk på snacks og mad

Sørg også for at forberede dig til din fisketur. Forbered sunde snacks til at vedligeholde et godt energiniveau. Hvis du har en termoflaske, kan du tage te eller kaffe med og det kan naturligvis også hjælpe med at holde varmen.

Fisk mens der er sol

Selv når det er køligt, er der naturligvis visse tidspunkter, som er bedre end andre. Det anbefales at fiske mellem klokken 10.00 og 16.00, mens der stadigvæk er sol. Du kan hurtigt fryse, hvis solen går ned eller endnu ikke er stået op. Derfor anbefaler vi at fiske, når solen står højt på himlen.

Vær godt mentalt tilpas

Det er en god ide at slappe af og nyde din fisketur hele året rundt. Hvis du ikke er et godt sted mentalt set, kan din krop måske give dig en køligere fornemmelse end hvis du har det godt. Derfor anbefaler vi at overveje meditation, gode podcasts og andre værktøjer, som du kan bruge til at have det godt både på din fisketur og i hverdagen.

En social fisketur

Ligeledes er det en god ide at være social på din fisketur. Der er flere gode grunde til at tage afsted sammen, når du fisker i køligere temperaturer. Først og fremmest kan det fremme sikkerhed, når der er tale om kolde temperaturer.

Det gælder især, hvis du er ude på vandet. Der er en større risiko for at komme galt afsted, når vejret er koldt. Hvis du skulle være uheldig at falde i vandet, er det vigtigt at du kommer hurtigt op af vandet. Ellers risikerer kroppen at gå i chok.

Ligeledes vil du ofte bevæge dig mere, når I er flere afsted sammen. Hvis du er alene, sidder du typisk og fokuserer på vandet. Er I flere afsted lægger det op til at bevæge sig mere. Ligeledes giver det mulighed for at rejse sig op og strække benene en gang imellem, hvis I er på land. En person kan blive og holde øje med fiskestængerne, mens den anden strækker ben. Det bidrager også til at vedligeholde en god temperatur i kroppen.

You might also enjoy: