Kan du lide at tage ud at fiske? Så deler du interesse med 200.000 – 300.000 andre danskere, som jævnligt fatter fiskestang og lokkemad og begiver sig ud til kysterne, til søer og moser, åer – og ikke mindst put-and-take søerne, der ligger spredt over hele landet.
Afhængigt af årstiden kan man således overalt i landet finde et sted, hvor man kan dyrke sin hobby. Og der er faktisk ikke ret meget, der er bedre end at kunne sætte en fisk på bordet, som man selv har fanget, og servere den for familien, mens de må trækkes med de farverige fortællinger om, hvordan fisken blev hevet på land.
Plads til hobbyen i hjemmet
Vi vil foreslå, at du, hvis du overhovedet har pladsen til det, indretter et særligt rum, som kan være rammen om dit pusleri med din hobby, når den altså ikke foregår ude i naturen. Måske vil du hygge dig med at se film, hvor lystfiskeri er en del af handlingen, eller læse bøger med dette tema. Hvad med ‘Den gamle mand og havet’ af Ernest Hemingway? Der er også en masse mere eller mindre tunge og omfangsrige fagbøger, som nok kan fortjene, at du har et sted, hvor du i ro og fred kan fordybe dig i dem.
Er ungerne fløjet fra reden, kan du indrette et af børneværelserne som din særlige oase, hvor du kan være i fred med din interesse for lystfiskeri. Indret rummet med et par gode lænestole, måske en barvogn, så du kan skænke dig en lille hyggedrink, og beklæd væggene med flotte tapeter fra Familietapeter.dk. I webshoppen Familietapeter.dk kan man finde et hav af forskellige tapeter, så det er muligt at finde et tapet, der passer til netop det rum, man vil tapetsere. Familietapeter.dk fører blandt andet en række tapeter, som danner sammenhængende motiver over hele væggen – for eksempel motiver fra naturen, og heriblandt også maritime motiver, der vil understrege meningen med det rum, du har indrettet for at kunne hellige dig din fiskerihobby.
Fiskeri og mad
Mange dyrker lystfiskeri, fordi de har en særlig interesse for naturen, men de fleste har dog den bagtanke med lystfikseriet, at de måske kan være så heldige at fange noget, der kan bruges til frokost eller aftensmad. Og der er masser af muligheder. Selvom en stegt rødspætte med citron, persille og nye kartofler ikke blev kåret til Danmarks nationalret, da daværende fødevareminister Dan Jørgensen i 2014 skabte en event omkring dette, så er den stegte fladfisk nok noget af det, de fleste holder allermest af. Så er du heldig at fange en rødspætte, ising eller skrubbe, har du den perfekte aftensmad. Mange nyder også at sætte en friskfanget havørred på bordet.