De danske farvande er fyldt med fladfisk af forskellig art. De fleste elsker en stegt rødspætte eller en rødspættefilet, men paletten af fladfisk er bredere, og det er vigtigt at prøve at spise flere af dem. De er forskellige i sag og karakter.
Vi har i alt 13 fladfiskearter i Danmark, og rødspætten er nok den mest kendte. Andre kendte arter er pighvar, slethvar, ising, skærising, tunge og rødtunge, som alle er rigtig gode at sætte på tallerkenen. Det gælder og hellefisk og skrubbe – den sidste regnes dog ikke i helt samme klasse som de andre, men det er nok mere et udtryk for, at den var billigere og derfor ikke så “fin” at sætte på bordet.
Hvis man bader fra en sandstrand, kan man opleve at se de små fladfisk boltre sig i det lave vand. De opholder sig på bunden, og hvis man træder på en af de små fisk, kan man mærke, hvordan de slår med finnerne og hurtigt kommer af vejen. Fiskerne fanger de større fisk i net og på krog, og er man selv ude med snøren, er det ikke så sjældent, at der ryger en rødspætte på.