Den blåfinnede tun er en af de mest eftertragtede spisefisk i verden, og det har desværre ført til, at den i mange farvande også er gået hen og blevet en truet art. Derfor er der mange steder, man ikke må fiske den blåfinnede tun, mens det i andre farvande er forbundet med mange restriktioner.
De senere år har man fanget blåfinnet tun i de danske farvande, og det er ofte forbundet med en vis sensation, når det sker. Vi er tilbøjelige til at skyde forekomsten af blåfinnet tun i de danske farvande ind under de forandringer med klimaet som finder sted, men der har også tidligere været tun i danske farvande. Under 2. verdenskrig fangede man således mange tun i Øresund, hvilket jo var en stor hjælp i krigstiden.
En blåfinnet tun kan veje mere end et halvt ton, men de fleste ligger i vægtklassen op til 250 kg.
Det røde kød er meget eftertragtet. Det bruges både stegt som bøf og i andre varme retter, men har man spist sushi, har man med næsten garanti også spist blåfinnet tun, der indgår i flere af de mest populære, klassiske sushistykker.