Vi skal spise fisk – sådan siger kostrådene, og heldigvis er fisk ikke blot et næringsmiddel – rigtig mange fisk er også yderst velsmagende. Nogle gange er folk i tvivl om, hvor meget fisk de bør spise, men som med så meget andet er der ikke helt faste regler for det. En tommelfingerregel er dog, at vi fint kan spise omkring 300-350 gram fisk om ugen. Heraf skal en del komme fra de sunde fede fisk, fordi disse rummer sunde fedtsyrer som Omega3 og andre gode ting, som vi har godt af at indtage. Og det er naturligvis rarere at spise tingene, som de er i naturlig form, frem for at spise dem som kosttilskud.

Find den rette vin

Går du på restaurant og spiser fisk, er det nemt at få den rigtige vin sat til den ret, du vælger. Tjeneren er som oftest til rådighed med en anbefaling, og har du selv forstand på vin, kan du vælge den vin fra vinkortet, du synes passer bedst til din ret.

Laver du selv fisk derhjemme, er det også vigtigt at finde den rigtige drik, der kan ledsage din mad. Til hverdag er vi vant til at nøjes med et glas vand, og det er også godt – men skal det være lidt mere festligt, vil vi gerne nyde et godt glas vin.

Hos Vinoteket Danmark kan du finde masser af information og gode råd om, hvilken vin, der passer til de forskellige retter. Og når du har valgt din vin, kan du bestille den via webshoppen og få den leveret lige til din dør. Det er nemt, og det er en dejlig tryg fornemmelse at vælge fra en webshop, hvor man kan tage sig al den tid, man vil, til at træffe sit valg.

Ofte vil det være hvidvin, man vælger til en fiskeret, men prøv også andet.

You might also enjoy: