De fleste kender nok til ordet Guppy, når talen kommer akvariefisk, og det er da også en af de mest populære fisk i akvarier, hvad enten man er nybegynder eller har haft akvarium som hobby i mange år. Men hvilke fisk er det en god idé at kaste sig over, hvis man gerne vil have et akvarium – og masser af glæde over det?

Her er fem forslag til, hvilke fisk man kan begynde med, hvis drømmen om det flotte hobbyakvarium skal realiseres.

 • Guppy

Vi vil ikke undlade at nævne guppyen. Det er fisk med rødder i Caribien, og den fås i flere flotte farveR og med forskellige farvetegninger. Guppy er en fisk, der er nem at holde, og den vil gerne formere sig i fangenskab. Den kræver heller ikke de helt store akvarier og er derfor en god begynderfisk.

 • Discusfisk

Er man mere erfaren og ikke bange for at kaste sig ud i fisk, der kræver noget mere, kan man prøve med discusfisk, som kommer fra Sydamerika. De er farvestrålende og derfor meget populære, men de kræver høj vandkvalitet, hvis de skal forblive sunde. Det er også en fisk, der nemt får parasitter, så der skal være gode og rene forhold i akvariet.

l>

 • Siamesisk kampfisk
 • Siamesisk kampfisk holdes for deres flotte farver og mønstre. De er dog – som navnet siger – ret stridbare, og derfor skal man holde hanner adskilt. Hannerne kan godt finde på at lave angreb mod andre fisk også, men normalt er de ret fredelige over for fisk af hunkøn.

  • Neon tetra

  En lille fisk fra Sydamerika med havnet Neon Tetra er en af de mest populære akvariefisk, og også meget velegnet for begyndere. Den reflekterer lyset og skinner derfor i alle mulige farver – deraf navnet.

  • Paradisfisk

  Som navnet siger er det en smuk og idyllisk fisk, og den er meget populær som akvariefisk. Dog er den ikke så omgængelig i forhold til andre fisk, så man skal have et akvarium af en vis størrelse, hvis det skal fungere med flere arter i samme akvarium. Den kræver også en rimelig sikker styring af vandets temperatur, så man skal helst have lidt erfaring som akvarist for at kaste sig over denne art.

  Der er masser af andre arter at vælge imellem, hvis man gerne vil dyrke akvariefisk som hobby, så tjek markedet ud, se hvad der er tilgængeligt og find de typer, der passer til de forhold, der er i jeres akvarium derhjemme.

  You might also enjoy: